Open atelier Kunst in dialoog

 

Waar beeld en woord elkaar kussen, krijgen muzen een stem

 

Op 3 en 4 juni 2017 vond de jaarlijkse kunstroute in de Betuwe plaats. In Ommeren organiseerden beeldend kunstenares Danielle Jaspers en schrijfster en gespreksleider Alma Wattimena een open atelier waarin zij bezoekers in de gelegenheid brachten om te reflecteren op het kunstwerk ‘Beyond’ van Danielle Jaspers dat Alma Wattimena inspireerde om een passend gedicht bij te schrijven met dezelfde titel:

Beyond

We zijn er voorbij

Wat Oma?

De oorlog

Oorlog?

Ja, mijn schat

De oorlog van Tegen

Jij tegen mij

Ik tegen jou

Wit tegen zwart

Man tegen vrouw

Vrouw tegen man

Zon tegen maan

Broer tegen zus

Families zonder naam

We zijn er voorbij

Danielle Jaspers en Alma Wattimena: “Kunst is voor ons meer dan beeld en woord. Wij ervaren elke dag weer dat wij met onze lijf en leden, hoofd, hart en handen, zelf het kunstwerk zijn. En via dit kunstwerk, namelijk mens zijn, doorgeven wat verteld en gedeeld wil worden.”

Reacties publiek
“Normaal gesproken loop je tijdens een kunstroute ateliers af en neem je weinig tot geen tijd om rond een schilderij of een gedicht een reflectief gesprek te hebben. Deze art performance heeft me veel meer verbinding gegeven met het verhaal achter de kunstbeleving.”

“Verrassend intiem.”

“Opgeladen en ook ontroerd.”

“We hebben onze persoonlijke reflectie teruggeven in woorden, waarmee Alma en Danielle opnieuw een creatie hebben gemaakt in beeld, woord en muziek. Heel inspirerend. Het kunstwerk spreekt pas echt als we ermee op deze manier in gesprek gaan.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s